Jei išmessime pasiruošimo etapą ir gaudysime bet kur, maitinsime bet kuo, tai, ko gero, apsiribosime mažų puskaršių arba kuojų gaudymu. Karšių žvejyba feederiu nuo kranto pasižymi kruopščiu pasiruošimo periodu.

Nėra kur skubėti – dažnai karšiai prie taško priartėja praėjus kelioms valandoms nuo žvejybos pradžios, nes kibimo zonoje susidaro maisto prisotintas plotas. Žvejybos pradžioje visada dažniausiai kimba smulki žuvis – žvejys turi sulaukti stambių žuvų atėjimo ir nepraleisti šio momento, kad į šeryklą gausiai pridėti gyvūninio komponento. Tai būtina, kad į tašką galvą ikišęs karšis liktų maitintis ir neišeitų. Karšių žvejyba sudėtingas užsiėmimas ir be pasiruošimo sulaukti gero rezultato tikrai nepavyks.