Kepta Stinta Alaus Tešloje

Kepta Stinta Alaus Tešloje

Kepta stinta alaus tešloje keptuvėje, gaunasi itin gardi. Toks patiekalas puikiai tiks kaip užkandis draugams, kartu su mėgstamais gėrimais. Kepta stinta alaus tešloje skani tiek šilta, tiek šalta. Galiu drąsiai teigti, jog šis greitas užkandis taps jūsų mėgstamiausiu draugų kompanijoje!

Kokie ingredientai reikalingi keptai stintai alaus tešloje

  • Stinta – 1 kg
  • Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • Gazuotas vanduo – 130 ml
  • Šviesus lageris – 170 ml
  • Kukurūzų miltai – 100 g
  • Kviečių miltai – 120 g
  • Rudas cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
  • Baltieji pipirai (grūdai) – 1 arbatinis šaukštelis
  • Juodieji pipirai (grūdai) – 1 arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus (kepimui)
  • Druska – 2 arbatiniai šaukšteliai

Kaip gaminama kepta stinta alaus tešloje

  • Nuvalykite stintą nuo žvynų, nupjaukite galvą ir išvalykite vidurius, nupjaukite pelekus ir uodegą. Išplaukite ir nusausinkite žuvį servetėlėmis.
  • Atsimatuokite kvietinius ir kukurūzų miltus.
  • Persijokite miltus per sietelį kartu su kepimo milteliais.
  • Sutrinkite pipirų grūdelius.
  • Pipirų mišinį, rudąjį cukrų ir druską sumaišykite su sausų miltų mišiniu.
  • Sumaišykite ingredientus ir dalį atidėkite į maišelį.
  • Pamažu įpilkite alų į sausą mišinį ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
  • Tuomet įpilkite gazuotą vandenį ir toliau maišykite, kol tešla taps skystesnė.
  • Įdėkite stintą į maišelį, susukite ir apvoliokite kiekvieną stintą miltuose.
  • Kiekvieną stintą pamirkykite tešloje.
  • Į įkaitintą aliejų panardinkite stintą pamirkytą tešloje.
  • Kai apačioje susidaro graži traški plutelė, apverskite žuvį.
  • Nepamirškite apversti ir ant pilvo.
  • Tokiu būdu iškepkite visas stintas.
  • Iškeptas stintas sudėkite ant servetėlės, kad pašalinti perteklinį aliejų.
  • Gardžią žuvytę patiekite su gėrimais. Skanaus!

Nepraleisk naujų receptų!

Mes nesiunčiame šlamšto ir reklamų!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

lt_LTLT