Sūdyta Lašiša Namų Sąlygomis

sūdyta lašiša

Sūdyta lašiša – skani žuvis, tikras delikatesas. Lašiša namuose galima paruošti įvairiais būdais. Vienas iš populiariausių būdu – lašiša kepta orkaitėje (3 lengvus mano receptus rasite paspaudę čia). Taip pat galima paruošti sūdytą lašišą kuri skoniu nei kiek nenusileis pirktai parduotuvėje. Kurią paskui galėsite naudoti gaminant nuostabias lašišos salotas. Netempiant gumos pereikime prie receptų.

Lengvai sūdyta lašiša

Jums reikės:

  • 500 g. lašišos;
  • 3 šaukšteliai druskos
  • 1 šaukštelis cukraus
  • juodieji pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  • Lašišos filė nuplaukite vandeniu, nusausinkite servetėlėmis, jei yra, išimkite kaulus. Tai lengva padaryti su pincetu.
  • Dubenyje sumaišykite druską ir cukrų. Cukraus galima dėti pagal savo skonį arba jo visai nenaudoti.
  • Paruošto mišinio sluoksnį užpilkite ant indo dugno, ant viršaus dėkite žuvį oda žemyn, visiškai uždenkite likusiu marinavimo mišiniu. Nesijaudinkite dėl per daug druskos. Žuvis įgers tiek, kiek reikės.
  • Jei norite, įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų, uždenkite žuvies indą maistine plėvele ir padėkite į šaltą vietą 12 valandų.
  • Po to filė nuplaunama po šaltu vandeniu, išdžiovinama, sutepama augaliniu aliejumi.
Lengvai sūdyta lašiša
Lengvai sūdyta lašiša

Sūdyta lašiša su žolelėmis

Jums reikės:

  • 1 kg lašišos
  • 2 šaukšteliai druskos
  • 1 šaukštelis cukraus
  • juodieji pipirai
  • šviežių krapų šakelių.

Paruošimas:

  • Lašišos filė prieš sūdymą turi būti kruopščiai paruošta. Nuvalome odą nuo žvynų, pašaliname visus kaulus
  • Žuvis nuplaunama, išdžiovinama, suvyniojama į foliją ir palaikoma šaldiklyje 2-3 dienas. Tai būtina norint apsisaugoti nuo parazitų
  • Tada visiškai atitirpiname žuvį kambario temperatūroje ir pradedame sūdyti. Norėdami tai padaryti, dubenyje sumaišykite druską ir cukrų, jei norite, įberkite juodųjų pipirų (tik šviežiai maltų)
Sūdyta lašiša su krapais
Sūdyta lašiša su krapais
  • Indo dugną pabarstykite marinavimo mišiniu ir įdėkite porą krapų šakelių
  • Lašišą perkeliame į indą, ant viršaus pabarstome likusį marinavimo mišinį, tolygiai paskirstome po žuvies paviršiu.
Sūdyta lašiša
Sūdyta lašiša
  • Ant filė uždedame dar kelias krapų šakeles, jei norite, įberkite kelis žirnelius kvapiųjų pipirų
  • Uždarykite indą ir perkelkite į vėsią vietą, palaukite dieną. Tada išimame žuvį ir nupilame sūrymą
Lašiša su žolelėmis
Lašiša su žolelėmis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *