Keptas lynas orkaitėje – tai labai švelni žuvis su subtiliu aromatu. Ją galima skaniai iškepti orkaitėje pietums, vakarienei arba šventiniam stalui. Geriausias kulinarines idėjas rasite mūsų receptų kolekcijoje. Patiekite apskrudusią žuvį su bulvėmis ir kitais garnyrais pagal savo skonį!
Lynas keptas folijoje orkaitėje
Lynas keptas folijoje orkaitėje, tampa itin minkštas, sultingas ir švelnus. Puikus sprendimas šeimos pietums ar vakarienei. Patiekite su aromatingais žalumynais, šviežiomis daržovėmis arba šiltais garnyrais. Paprastas ir skanus patiekalas nepaliks abejingų!
Kokie Ingredientai reikalingi keptam lynui folijoje
- Lynas
- Citrina – pagal skonį
- Pienas – 1 l
- Druska – pagal skonį
- Prieskoniai žuviai – pagal skonį
- Žalumynai – pagal skonį
Kaip gaminamas lynas keptas folijoje
- Žuvį išvalykite, nuplaukite ir mirkykite pasūdytame piene kambario temperatūroje 2-3 valandas. Tai padės pašalinti dumblo kvapą kuris būdingas lynui.
- Paruoškite kitus ingredientus: druską, prieskonius, citrinas ir šviežius žalumynus.
- Iš pieno išimtą žuvį nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite druska bei prieskoniais. Į žuvies pilvą įdėkite citrinos skilteles ir žalumynų šakeles (geriausiai tinka krapai ir petražolės).
- Žuvį sandariai suvyniokite į foliją ir sudėkite į kepimo skardą.
- Kepkite 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Po to išimkite žuvį ir atsargiai atidarykite foliją.
- Kepkite dar 10 minučių su atidaryta folija, kad žuvis apskrustų.
Keptas lynas orkaitėje su bulvėmis
Keptas lynas orkaitėje su bulvėmis – puikus receptas jūsų pietums ar vakarienei. Šis patiekalas paruošiamas kartu su sultingu ir skaniu daržovių garnyru, todėl sutaupysite laiko. Išbandykite mūsų patikrintą receptą.
Kokie ingredientai reikalingi keptam lynui orkaitėje su bulvėmis
- Lynas
- Svogūnai – 2 vnt.
- Bulvės – 6 vnt.
- Česnakas – 3 skiltelės
- Citrina – 1 vnt.
- Augalinis aliejus – 2 valg. š.
- Druska – 1 valg. š.
- Juodieji malti pipirai – pagal skonį
- Žalumynai – pagal skonį
Kaip gaminamas keptas lynas orkaitėje su bulvėmis
- Išvalytą ir nuplautą lyną apšlakstykite citrinos sultimis, kad neutralizuotumėte dumblo kvapą. Po to žuvį įtrinkite nedideliu kiekiu druskos ir juodųjų maltų pipirų.
- Nedideliame giliame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, susmulkintą česnaką, druską ir juoduosius maltus pipirus. Gerai išmaišykite.
- Svogūnus supjaustykite žiedais ir išdėliokite vienodai kepimo formos dugne.
- Nulupkite bulves ir supjaustykite. Sudėkite ant svogūnų sluoksnio.
- Į žuvies vidų įdėkite žalumynų ir šiek tiek svogūnų.
- Žuvį uždėkite ant bulvių sluoksnio. Apšlakstykite mišiniu iš aliejaus, česnako ir prieskonių. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Keptas lynas orkaitėje grietinės padaže
Keptas lynas orkaitėje grietinės padaže pasižymi ypač švelniu skoniu. Jei norite nustebinti namiškius paprastu ir skaniu patiekalu, būtinai išbandykite šį receptą.
Kokie ingredientai reikalingi keptam lynui orkaitėje grietinės padaže
- Lynas
- Grietinė – 3 valg. š.
- Druska – 1 a. š.
- Juodieji malti pipirai – pagal skonį
- Augalinis aliejus – 1 valg. š.
- Svogūnas – 1 vnt.
- Bulvės – 6-7 vnt.
Kaip gaminamas keptas lynas orkaitėje grietinės padaže
- Išvalykite žuvį, gerai nuplaukite.
- Ant žuvies padarykite negilius įpjovimus iš abiejų pusių.
- Paruoštą žuvį įtrinkite druska ir pipirais.
- Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
- Įdėkite svogūno pusžiedžius į žuvies pilvą.
- Žuvį padėkite ant kepimo skardos, pateptos augaliniu aliejumi.
- Šalia žuvies pridėkite mažus gabaliukus nuluptų bulvių (jei norite patiekti su garnyru). Kepkite patiekalą 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Praėjus nurodytam laikui, žuvį apšlakstykite grietine.
- Tolygiai paskirstykite grietinę ant žuvies paviršiaus.
- Kepkite dar 20 minučių tokioje pat temperatūroje.