Keptas Karpis: 3 Paprasti Receptai

Keptas karpis

Keptas karpis yra labai paprastas, bet labai skanus ir sotus žuvies patiekalas. Keptas karpis – paprasta ir labai soti vakarienė, kuria kiekviena šeimininkė gali pamaloninti savo namiškius.

Keptas karpis kepsniais miltuose

Jums reikės:

  • Karpis
  • Kvietiniai miltai
  • Aliejus
  • Stalo druska – pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį

Paruošimas:

  • Kruopščiai išvalykite žuvį nuo gleivių, tada atsargiai pašalinkite žvynus. Nupjaukite skerdeną išilgai pilvo linijos ir pašalinkite visus vidurius. Nuimkite žuvies uodegą, pelekus ir galvą. Dar kartą nuplaukite žuvį ir pašalinkite tamsų riebalų sluoksnį nuo vidinio pilvo.
  • Karpį supjaustykite pusantro centimetro pločio kepsniais. Įdėkite žuvį į atskirą dubenį, įberkite druskos ir pipirų, tada gerai išmaišykite. Palikite žuvį dvidešimt minučių.
  • Praėjus nurodytam laikui, kiekvieną žuvies gabalėlį apvoliokite gausiame miltų kiekyje.
  • Įkaitinkite keptuvę ir supilkite ant jos aliejaus. Kepkite karpį iš vienos pusės ant maksimalios ugnies iki auksinės rudos spalvos. Apverskite kiekvieną gabalėlį ir sumažinkite ugnį iki vidutinės, kepkite žuvį, kol iškeps.

Visas karpis keptas keptuvėje

Jums reikės:

  • Karpis – 1 vnt.
  • Citrina – 1-2 vnt.
  • Baziliko lapeliai – 3 vnt.
  • Aliejus
  • Jūros arba stalo druska – pagal skonį
  • Pipirai arba kiti prieskoniai – pagal skonį

Paruošimas:

  • Išvalykite karpį nuo žvynų ir vidurių.
  • Pašalinkite žiaunas, pelekus ir uodegą.
  • Paruoškite lengvą įdarą: sumaišykite kelis baziliko lapelius, užpilkite citrinos sultimis ir gerai sutrinkite. Žuvį reikės marinuoti naudojant padažą.
  • Įkaitinkite keptuvę įpylę aliejaus.
  • Aliejui įkaitus, įdėkitę žuvį, šiek tiek pabarstę druska ir prieskoniais, užpilkite paruoštu padažu.
  • Iškepus vieną pusę karpį reikia apversti į kitą pusę. Atlikite tai atsargiai, nepažeisdami karpio vientisumo.
  • Dar kartą įpilkite druskos, prieskonių ir padažo. Galite suprasti, kad žuvis yra paruošta, kai susidaro auksinė pluta.
Keptas karpis

Karpis su svogūnais

Jums reikės:

  • Karpis
  • Svogūnai
  • Kvietiniai miltai
  • jūros arba valgomoji druska – pagal skonį
  • Žuvies prieskoniai – pagal skonį
  • aliejus – kepimui

Paruošimas:

  • Nuvalykite karpį nuo žvynų ir vidurių
  • Nupjaukite galvą ir pelekus
  • Karpis supjaustoma kepsniais
  • Karpį dedame į atskirą indą, į jį suberiame prieskonių ir druskos. Kruopščiai išmaišykite.
  • Žuvies gabaliukus pamirkykite miltuose ir apkepkite kiekvieną pusę karštoje keptuvėje su aliejumi.
  • Kaip iškepti svogūnus tikriausiai pasakot nereikia 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *