Keptas Šamas Orkaitėje: Gali Paruošti Kiekvienas!

Keptas Šamas Orkaitėje

Keptas šamas orkaitėje – tai paprastas patiekalas, kurį gali paruošti net niekada negaminęs žmogus. Šamas yra didelė žuvis, neturinti žvynų ir smulkių kaulų, todėl puikiai tinka šventiniam stalui – svečiams nereikės vargti ir rankioti kaulų. Puikus patiekalas ant šventinio stalo draugams ir artimiesiems. Kepta žuvis pasižymi neprilygstamu skoniu ir švelnia mėsa. Jei jau seniai ieškojote, kaip skaniai ir paprastai paruošti šamą šie receptai kaip tik Jums!

Keptas šamas orkaitėje folijoje

Keptas šamas orkaitėje folijoje, išeina be galo švelnus ir pasižymi neįtikėtinu skoniu. Paruošimas neužims daug laiko. Švelni žuvis puikiai tinka su įvairiais garnyrais. Man patinka derinti su ryžiais arba bulvių patiekalais. Mano nuomone, tai idealus pasirinkimas norint greitai ir skaniai paruošti žuvį.

Kokie ingredientai reikalingi keptam šamui orkaitėje folijoje

  • Šamas
  • Grietinėlė – 125 ml (25%)
  • Svogūnas – 1-2 vnt.
  • Parmezanas (arba kitas kietas sūris) – 75 g
  • Pipirų mišinys – pagal skonį
  • Druska – pagal skonį
  • Žalumynai – papuošimui

Kaip gaminamas keptas šamas orkaitėje folijoje

  • Išskroskite šamą ir išvalykite vidų. Nupjaukite uodegą ir galvą. Supjaustykite į kepsnius, jei norite, apšlakstykite citrinos sultimis.
  • Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
  • Kepimo skardą išklokite folija.
  • Šamo gabalus patrinkite druska ir pipirų mišiniu. Išdėliokite ant folijos.
  • Ant viršaus uždėkite svogūnų pus žiedžius. Užpilkite grietinėlę ant šamo kepsnių.
  • Sūrį sutarkuokite ir pabarstykite ant svogūnų sluoksnio.
  • Kepimo skardą uždenkite folija. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepkite 40 minučių. Po to nuimkite foliją. Šamą apskrudinkite dar 10 minučių.
  • Papuoškite žalumynais.

Keptas šamas orkaitėje su bulvėmis

Keptas šamas orkaitėje su bulvėmis – be galo skanus patiekalas, kurio paruošimas nesukels jokių sunkumų. Paprastas, bet gardus patiekalas patiks žuvies mėgėjams. Šį paprastą receptą gali išbandyti kiekvienas. Patiekalas tiks ir tiems, kurie rūpinasi subalansuota mityba ir seka savo figūrą. Majonezą galima pakeisti grietine.

Kokie ingredientai reikalingi keptam šamui orkaitėje su bulvėmis

  • Šamas
  • Bulvės – 10 vnt.
  • Svogūnai – 3 vnt.
  • Majonezas arba grietinė – 200 g
  • Augalinis aliejus – 2 valg. š.
  • Druska – 1 valg. š.
  • Juodieji malti pipirai – 1 a. š.

Kaip gaminamas keptas šamas orkaitėje su bulvėmis

  • Išvalykite šamo vidų. Nupjaukite uodegą ir galvą. Supjaustykite į kepsnius.
  • Šamo kepsnius įtrinkite druskos, pipirų ir majonezo mišiniu. Arba naudokite grietinę, jei norite lengvesnio varianto.
  • Sumaišykite viską ir marinuokite, padėję į šaldytuvą.
  • Bulves nuplaukite, nulupkite. Supjaustykite griežinėliais ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Bulvių griežinėlius pabarstykite druskos ir pipirų mišiniu, apšlakstykite majonezu.
  • Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
  • Ketaus keptuvę patepkite aliejumi.
  • Išdėliokite bulves ant keptuvės dugno.
  • Toliau sudėkite marinuotus šamo gabalus.
  • Likusį majonezą sumaišykite su svogūnais.
  • Galiausiai išdėliokite majonezu prisigėrusius svogūnus.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepkite 40 minučių.

Keptas šamas orkaitėje su daržovėmis

Keptas šamas orkaitėje su daržovėmis tampa nepaprastai švelnus ir gardus. Subalansuotas patiekalas – puikus pasirinkimas skaniam pietų ar vakarienės stalui jaukiame šeimos rate. Sultinga žuvis su daržovėmis suteiks tikrą gastronominį malonumą. Šio nuostabaus skonio žuvies patiekalas nepaliks abejingu ne vieno žuvies mėgėjo.

Kokie ingredientai reikalingi keptam šamui orkaitėje su daržovėmis

  • Šamas – 500-600 g
  • Morka – 1 vnt.
  • Bulvės – 5-6 vnt.
  • Svogūnai – 2-3 vnt.
  • Sviestas – 50 g
  • Citrinos sultys – 1-2 a. š.
  • Druska – pagal skonį
  • Juodieji malti pipirai – pagal skonį
  • Prieskoniai – pagal skonį
  • Augalinis aliejus – kepimo formos sutepimui

Kaip gaminamas keptas šamas orkaitėje su daržovėmis

  • Išvalykite šamo vidų. Nupjaukite uodegą ir galvą. Supjaustykite į kepsnius.
  • Kiekvieną gabalą patrinkite druskos ir prieskonių mišiniu, apšlakstykite citrinos sultimis. Padėkite į šaldytuvą marinuoti.
  • Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
  • Morkas nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
  • Bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
  • Kepimo formą patepkite aliejumi. Išdėliokite sluoksnį svogūnų.
  • Ant svogūnų sudėkite morkas, apibarstykite prieskoniais.
  • Toliau paskirstykite bulves, pabarstykite druska ir pipirais.
  • Ant bulvių sudėkite marinuotus šamo gabalus.
  • Ant kiekvieno žuvies gabalo uždėkite po gabalėlį sviesto – tai suteiks papildomo sultingumo.
  • Kepimo indą uždenkite dangčiu. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite 40 minučių.

Nepraleisk naujų receptų!

Mes nesiunčiame šlamšto ir reklamų!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

lt_LTLT