Karšis Orkaitėje – Skanu Ir Greita

karšis orkaitėje
Įvertinkite straipsnį!

Karšis orkaitėje yra vienas iš tų patiekalų, kuris gali papuošti kasdienį ir iškilmingą stalą, svarbiausia mokėti teisingai ir skaniai iškepti, kad nejaustumėte kaulų. Nepaisant mažų kaulų gausos ir gėlo vandens gyventojams būdingo kvapo, iš paprastos žuvies galite sukurti tikrą kulinarinį šedevrą.

Keli patarimai gaminant karšį orkaitėje

  • Norėdami atsikratyti nemalonaus žuvies kvapo, žuvį apšlakstykite citrinos sultimis, o dar geriau valandą pamirkykite sultyse (vienam litrui vandens imkite visą citriną).
  • Kepdami karšį nedarykite storų gabalėlių, tada jie tolygiai apkeps. Idealus kepsnelių storis – 3 centimetrai, antraip žuvies viršus apkeps, o vidus liks žalias.
  • Kepsnelius dėkite tik į karštą aliejų, tada žuvis neprilips prie keptuvės ir lengvai apversite ant kitos pusės.
  • Dar vieną paprastą gudrybę: keptuvėje per visą paviršių pabarstykite aliejų druska, o tada išdėliokite kepsnius. Tiesa, į šią druską reikia atsižvelgti, kai sūdysite pačią žuvį.
  • Žuvies mėsa taps daug minkštesnė, jei marinuosite citrinų sultyse. Karšio skoniui pagerinti į jo pilvą įdėkite įvairių žolelių ir pagardų, kepant mėsa turės laiko išmirkti iš vidaus.

Kokie ingredientai reikalingi karšiui orkaitėje

Yra daugybė receptų, kaip kepti karšis orkaitėje. Išrinkau jums populiariausią. Grietinėje su įprastu prieskonių rinkiniu. Karšis orkaitėje kepamas papjaustytas kepsniais, todėl patariu imti didelius, ne mažesnius nei kilogramo svorio egzempliorius. Tada kaulų bus mažiau.

  • Karšis – 2-3 vienetai
  • Svogūnai – 2 galvutės.
  • Česnakai – 8 skiltelės.
  • Grietinė – 1/3 puodelio.
  • Majonezas – 1/3 puodelio.
  • Miltai – 4 dideli šaukštai.
  • Saulėgrąžų aliejus
  • Druskos, pipirų mišinys.
Karšis pagamintas orkaitėje
Karšis orkaitėje

Kaip gaminamas karšis orkaitėje

  • Žuvį nuplaukite, išdarinėkite, nuvalykite nuo žvynų, nupjaukite uodegą, pelekus ir galvą. Kruopščiai nuplaukite žuvį viduje ir išorėje.
  • Karšį supjaustykite nedideliais kepsneliais.
  • Keptuvėje įkaitiname aliejų. Lėkštėje sumaišykite druską ir pipirus. Kitą lėkštę pabarstykite miltais.
  • Iš pradžių gabalėlius apvoliokite prieskoniuose, tada miltuose. Dėti į keptuvę, kepti, kol švelniai apskrus.
  • Pagaminkite česnakinį padažą, dubenyje sumaišydami grietinę su majonezu, susmulkintą česnaką. Truputį pasūdykite, gerai išmaišykite.
  • Tada pasirūpinkite svogūnu – supjaustykite dideliais pus žiedžiais ir taip pat šiek tiek pakepinkite (galite tame pačiame aliejuje apkepus karšį).
  • Paruoštus kepsnelius sulenkite į aliejumi pateptą formą, ant viršaus išbarstykite svogūnų pus žiedžius. Viską užpilkite česnakiniu padažu ir nusiųskite į orkaitę.
  •  kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kepimo laikas 40-45 min.

Skanaus!

Įvertinkite straipsnį!

Nepraleisk naujų receptų!

Mes nesiunčiame šlamšto ir reklamų!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

lt_LTLT