Kepta Lydeka Ant Žarijų. Tobulas Pasirinkimas Piknikui

Kepta lydeka ant žarijų
Įvertinkite straipsnį!

Daug kam poilsis lauke asocijuojasi su vandeniu, švariu oru, maloniu bendravimu ir, žinoma, kepsnine. Labai skani kepta lydeka ant žarijų. Ugnies ir prieskonių kvapas puikiai papildo subtilų plėšrūno skonį.

Pasiruošimas

  • Šviežia žuvis turi būti nuvalyta nuo žvynų, išdarinėta ir gerai išplauta viduje ir išorėje.
  • Užšaldytą žuvį reikia atšildyti natūraliai, jokiu būdu nedėkite žuvies į šiltą ar karštą vandenį, nes ji praras skonį. Lydeką verdančiu vandeniu galima aplieti tik trumpam (kad būtų lengviau nusivalyti nuo žvynų).
  • Didelį individą geriau pjaustyti 5–6 cm storio kepsniais, mažą galima iškepti visą arba perpjauti išilgai į dvi dalis.
  • Supjausčius žuvį galima pradėti marinuoti. Nors tai nėra būtina – žuvis turi puikų skonį ir be prieskonių.
  • Medienos pasirinkimas yra labai svarbus. Geriausiai tinka obels ar kriaušės malkos.

PATARIMAS: lydeka gali turėti specifinį dumblo kvapą. Norėdami jį neutralizuoti, galite kurį laiką marinuoti žuvį vandenyje sumaišytų su citrina.

Kepta lydeka ant žarijų – Gaminimas

Gana paprastas ir patogus būdas – žuvį kepti folijoje. Tam jums reikės:

  • Paruoštus žuvies gabaliukus sudėti į foliją
  • Foliją reikia perlenkti per pusę ir į ją įvynioti lydeką.
  • Galima įdėti porą gabaliukų citrinos.
  • Ant grotelių sudėkite įvyniotą žuvį į foliją. Maži gabalėliai bus paruošti per 15–20 minučių.

PATARIMAS: kad kepimo metu žuvis neišdžiūtų, ją galite patepti grietine, sviestu, jogurtu ar majonezu.

Paruošta lydeka dera su bet kokiomis daržovėmis. Skanaus!

Įvertinkite straipsnį!

Nepraleisk naujų receptų!

Mes nesiunčiame šlamšto ir reklamų!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

lt_LTLT