Daug kam poilsis lauke asocijuojasi su vandeniu, švariu oru, maloniu bendravimu ir, žinoma, kepsnine. Labai skani kepta lydeka ant žarijų. Ugnies ir prieskonių kvapas puikiai papildo subtilų plėšrūno skonį.
Pasiruošimas
- Šviežia žuvis turi būti nuvalyta nuo žvynų, išdarinėta ir gerai išplauta viduje ir išorėje.
- Užšaldytą žuvį reikia atšildyti natūraliai, jokiu būdu nedėkite žuvies į šiltą ar karštą vandenį, nes ji praras skonį. Lydeką verdančiu vandeniu galima aplieti tik trumpam (kad būtų lengviau nusivalyti nuo žvynų).
- Didelį individą geriau pjaustyti 5–6 cm storio kepsniais, mažą galima iškepti visą arba perpjauti išilgai į dvi dalis.
- Supjausčius žuvį galima pradėti marinuoti. Nors tai nėra būtina – žuvis turi puikų skonį ir be prieskonių.
- Medienos pasirinkimas yra labai svarbus. Geriausiai tinka obels ar kriaušės malkos.
PATARIMAS: lydeka gali turėti specifinį dumblo kvapą. Norėdami jį neutralizuoti, galite kurį laiką marinuoti žuvį vandenyje sumaišytų su citrina.
Kepta lydeka ant žarijų – Gaminimas
Gana paprastas ir patogus būdas – žuvį kepti folijoje. Tam jums reikės:
- Paruoštus žuvies gabaliukus sudėti į foliją
- Foliją reikia perlenkti per pusę ir į ją įvynioti lydeką.
- Galima įdėti porą gabaliukų citrinos.
- Ant grotelių sudėkite įvyniotą žuvį į foliją. Maži gabalėliai bus paruošti per 15–20 minučių.
PATARIMAS: kad kepimo metu žuvis neišdžiūtų, ją galite patepti grietine, sviestu, jogurtu ar majonezu.
Paruošta lydeka dera su bet kokiomis daržovėmis. Skanaus!