Upėtakis Paruoštas Orkaitėje

Upėtakis paruoštas orkaitėje

Upėtakis paruoštas orkaitėje namų sąlygomis. Šis supaprastintas receptas padės paruošti patiekalą greitai, skaniai ir sveikai. Būtinai paragaukite! Upėtakis „Sevanas” yra nacionalinės armėnų virtuvės patiekalas, kurį įgudus įmanoma paruošti greičiau nei per valandą. Upėtakis paruoštas orkaitėje receptas skiriasi nuo kitų dėl naudojamo imbiero ir nedidelių kiekių kitų rūšių prieskonių.

Jums reikės:

  • Upėtakis – 1 vnt.
  • Citrina – 1 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Tarkuotas imbieras – 1/2 valg. šaukšto
  • Česnakas – 1 skiltelė
  • Pomidoras – 1 vnt.
  • Sojų padažas – 1 valg. šaukštas
  • Žalumynai – pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus – 2 valg. šaukštai
  • Druska – pagal skonį
  • Pipirai – pagal skonį

Paruošimas:

  • Svogūną supjaustome pus žiedžiais.
  • Pomidorus supjaustome kubeliais be šerdies.
  • Nulupame česnaką ir smulkiai supjaustome.
  • Plauname, išdžioviname ir susmulkiname žalumynus.
  • Nutarkuojame citrinos žievelę.
  • Smulkiai sutriname imbierą, kad tilptų į valgomąjį šaukštą.
  • Upėtakį plauname, išdarome, valome. Žuvį įdarome daržovėmis ir žolelėmis, užpilame sojos padažu ir citrinos sultimis, dedame ant alyvuogių aliejumi išteptos kepimo skardos.
  • Upėtakį tolygiai pabarstome citrinos žievelėmis, imbieru ir česnaku.
  • Žuvį kepame 20 minučių 180-200 laipsnių temperatūroje.
  • Patiekalas paruoštas, serviruojame stalui.
Upėtakis paruoštas orkaitėje
Upėtakis orkaitėje

Upėtakis orkaitėje su paprika

Jums reikės:

  • 1-2 arbatiniai šaukšteliai paprikos
  • ½ arbatinio šaukštelio garstyčių miltelių arba maltų kmynų
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų svogūnų arba česnakų miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos
  • pipirai – pagal skonį
  • 230–250 g upėtakio filė (2 vnt.)
  • 1-2 arbatiniai šaukšteliai augalinio aliejaus
  • 4 plonos citrinos griežinėliai

Paruošimas:

Sumaišykite papriką su garstyčiomis, svogūnu, druska ir pipirais. Aptepkite žuvį aliejumi ir pabarstykite prieskonių mišiniu. Žuvį išdėliokite kepimo skardos, ant upėtakio uždėkite po porą citrinos griežinėlių. Kepkite 8-10 minučių arba šiek tiek ilgiau 200°C temperatūroje.

Upėtakis orkaitėje su paprika
Upėtakis orkaitėje su paprika

Upėtakis paruoštas orkaitėje su apelsinu ir imbieru

Jums reikės:

  • 1 apelsinas;
  • 1 gabalėlis imbiero (apie 1 cm);
  • 4 skiltelės česnako;
  • 2-3 rozmarino šakelės;
  • 3 šaukštai augalinio aliejaus;
  • 2 šaukštų laimo sulčių;
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos;
  • ¼ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • 1 kg upėtakio filė.

Paruošimas:

Nuimkite apelsino žievelę ir susmulkinkite. Tada atskirkite keletą plonų apelsino griežinėlių, išspauskite sultis iš likusių. Susmulkinkite imbierą, česnaką ir rozmariną. Sumaišykite su aliejumi, apelsinų ir laimo sultimis, žievele, druska ir pipirais.

Padažą užpilkite ant žuvies ir palikite šaldytuve porai valandų. Tada sudėkite upėtakį į kepimo indą, ant kiekvieno gabalėlio dėkite apelsino griežinėlius. Kepkite apie 15 minučių 200°C temperatūroje.

Upėtakis paruoštas orkaitėje su apelsinu ir imbieru
Upėtakis paruoštas orkaitėje su apelsinu ir imbieru

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *