Kepta Seliava: Skonio Šedevras Ant Tavo Stalo

Kepta Seliava

Kepta seliava – subtilaus skonio žuvis, beveik neturinti kaulų, todėl iš jos galima ruošti įvairius patiekalus: kepti, troškinti, sūdyti ar tiesiog kepti orkaitėje. Šios žuvies gaminimas nesukels sunkumų net pradedantiesiems, o rezultatas – visuomet gardus ir išraiškingas.

Kepta seliava keptuvėje

Kepta seliava keptuvėje – paprastas ir greitas patiekalas, kuris nustebins jus savo gardžiu skoniu. Sultinga žuvies mėsa ir traški plutelė – tiesiog neprilygstamas derinys!

Kokių ingredientų reikia keptai seliavia keptuvėje

  • Seliava – 1 kg
  • Druska – pagal skonį
  • Augalinis aliejus – 3 valg. š.
  • Miltai – 300 g

Kaip gaminama kepta seliava keptuvėje

  • Paruoškite žuvį
    Jei naudojate šaldytą seliavą, užpilkite ją vandeniu ir leiskite visiškai atšilti.
    Seliavos žvynai yra dideli, todėl juos lengva nuvalyti.
    Pašalinkite galvas ir išvalykite vidurius. Kruopščiai nuplaukite žuvis iš vidaus ir išorės, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  • Apvoliokite seliavą miltuose
    Į dubenį suberkite miltus ir druską. Sudėkite dalį išvalytų žuvų ir gerai apvoliokite, kad jos būtų tolygiai padengtos miltų mišiniu.
  • Kepkite
    Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus. Sudėkite miltais apvoliotą seliavą dalimis ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės plutelės (apie 3–5 minutes kiekvienai pusei).
  • Jeigu radote ikrų
    Jei žuvyje radote ikrų, sudėkite juos į keptuvę po to, kai žuvys jau beveik paruoštos. Kepkite dar keletą minučių, kol ikrai taps lengvai apskrudę.
  • Patiekite
    Patiekite karštą su mėgstamais garnyrais ar šviežiomis daržovėmis.

Kepta seliava orkaitėje su daržovėmis folijoje

Kepta seliava orkaitėje su daržovėmis folijoje – gardus ir elegantiškas patiekalas, tinkantis net svečiams vaišinti. Švelni žuvies mėsa beveik neturi kaulų, todėl valgant nesukels nepatogumų. Daržovių įvairovė suteikia patiekalui puikų skonį ir maistingumą. Paprastas seliavos receptas, kuris nepaliks abejingų!

Kokių ingredientų reikės keptai seliavai orkaitėje su daržovėmis

  • Seliava – 3–4 vnt.
  • Druska – pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus – pagal skonį
  • Bulvės – 6–7 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Morka – 1 vnt.
  • Juodieji malti pipirai – pagal skonį
  • Paprika – 1 vnt.
  • Paprika – pagal skonį
  • Krapai – pagal skonį
  • Provanso žolelės – pagal skonį

Kaip gaminama kepta seliava orkaitėje su daržovėmis

Paruoškite ingredientus
Daržoves (bulves, morkas, papriką) nulupkite ir nuplaukite.

Paruoškite seliavą
Jei naudojate šaldytą žuvį, užpilkite ją vandeniu ir leiskite atšilti. Nuvalykite žvynus, pašalinkite galvas, uodegas ir vidurius. Kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Marinavimas
Seliavas pabarstykite druska, pipirais ir palikite 10 minučių įsigerti prieskoniams.

Paruoškite daržoves
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais arba ketvirčiais. Bulves supjaustykite griežinėliais. Morkas ir paprikas – plonomis juostelėmis. Sudėkite daržoves į dubenį, pabarstykite druska, prieskoniais, džiovintais krapais ir Provanso žolelėmis. Apšlakstykite aliejumi ir gerai išmaišykite.

Kepimo formos paruošimas
Kepimo formą patepkite aliejumi. Paskleiskite daržovių sluoksnį, o ant jų dėkite seliavas. Žuvis lengvai apšlakstykite aliejumi.

Kepimas
Uždenkite formą folija, joje padarykite kelias skylutes garams išeiti. Kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Po to nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių, kad apskrustų.

Nepraleisk naujų receptų!

Mes nesiunčiame šlamšto ir reklamų!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

lt_LTLT