Lašišos Salotos – Gardus Ir Sveikas Patiekalas

Lašišos salotos

Lašiša yra laikoma viena iš sveikiausių žuvų (Visą straipsnį apie žuvį lašišą rasite paspaudę čia) dėl joje esančio omega-3 riebalų rūgščių. Todėl kiekvieno žmogaus racione pirmoje vietoje turėtų būti raudona žuvis, įskaitant lašišą. Be to, šios žuvies mėsoje gausu įvairių naudingų medžiagų: fosforo, kalio, seleno, chromo, cinko, vitaminų D, C, B2, A, E ir kt.

Norėdami pasirinkti kokybišką lašišą, atkreipkite dėmesį į žuvies spalvą. Optimalu, jei jis yra oranžinės – rožinės spalvos. Liečiant, žuvis neturi būti slidi. Mėsa turi būti kieta, be drėgmės pertekliaus. Lašišą galite laikyti šaldiklyje, bet geriausia paruošti iškart po pirkimo.

Iš lašišos galima paruošti daug įvairių patiekalų: tai šalti ir karšti užkandžiai, pirmasis ir antrasis patiekalas.
Šiame straipsnyje pateiksime kaip pagaminti skaniausias lašišos salotos. Taip pat nepamirškite paskaityti kaip pagaminti lašišą orkaitėje.

Lašišos salotos su avokadu

Pats neįtikėtiniausias derinys, kokį tik galima įsivaizduoti. Lašišos salotos su avokadu ir putpelių kiaušiniais – tai skonio sprogimas ir kartu sveikas bei maistingas produktų tandemas.

Jums reikės:

  • Lengvai sūdyta lašiša – 150 g
  • Avokadas – 1 vnt.
  • Putpelių kiaušiniai – 6 vnt.
  • Solutų miksas
  • Raudonasis svogūnas – pusė
  • Alyvuogių aliejus – 2 šaukštai
  • Druska, pipirai – pagal skonį
  • Medus – 1 šaukštelis
  • Citrinų sultys – 2 šaukšteliai
  • Dižono garstyčios – 1 šaukštelis

Paruošimas:

  • Salotų su sūdyta lašiša ruošimas turi prasidėti nuo žuvies pjaustymo, tačiau galite nusipirkti ir paruoštų supjaustytų griežinėlių skirtų salotoms. Atsargiai išimkite kaulus, kad valgydami neužspringtumėte. (jeigu įsigijote gabalėlį lašišos, o ne salotoms paruoštos lašišos)
  • Avokadą nuplaukite, perpjaukite per pusę, peiliu išimkite kauliuką. Nuimkite odelę ir supjaustykite griežinėliais.
  • Pusę raudonojo svogūno supjaustykite pusžiedžiais.
  • Salotas nuplaukite vandeniu iš čiaupo, sudėkite į salotų dubenį.
  • Išvirkite putpelių kiaušinius, perpjaukite pusiau. Galima naudoti ir vištų kiaušinius, tada užtenka 2 vnt.
  • Į salotas sudėkite avokadą, svogūną ir kiaušinius.
  • Paruoškite užpilą: sumaišykite medų, garstyčias, druską, pipirus, alyvuogių aliejų ir citrinos sultis. Užpilkite padažu ant salotų ir išmaišykite.
Lašišos salotos su avokadu
Lašišos salotos su avokadu

Skanaus!

Salotos su rūkyta lašiša ir pomidorais

Nebanalios salotos su rūkyta lašiša ir šviežiais pomidorais be odelių, papildytos citrinų sulčių rūgštele. Dietinis šaltas užkandis su tikro restorano patiekalo skoniu.

Jums reikės:

  • Pomidorai – 300 g
  • Rūkyta lašiša – 200 g
  • Citrina – pusė
  • Druska ir pipirai – po žiupsnelį
  • Raudonasis svogūnas – 1 vnt.

Paruošimas:

  • Šiam patiekalui tinka tik prinokę ir sultingi pomidorai. Daržovės turi būti užpiltos verdančiu vandeniu, o po to sudėti šaltame vandenyje. Pomidorams nuimkite odelę, šaukštu išimkite sėklas, o minkštimą aštriu peiliu supjaustykite dideliais gabalėliais.
  • Nuplaukite raudoną svogūną, nuimkite lukštą ir supjaustykite plonais pus žiedžiais.
  • Rūkytą lašišą supjaustykite, išimkite kaulus ir supjaustykite stambiais kubeliais.
  • Sumaišykite žuvį su svogūnu ir užpilkite citrinos sultimis ir palikite pastovėti 5-7 minutes.
  • Į salotas suberkite pomidorus, išmaišykite, jei norite, papuoškite sezamo sėklomis.
Salotos su rūkyta lašiša ir pomidorais
Salotos su rūkyta lašiša ir pomidorais

Cezario salotos su lašiša

Cezario salotos su lašiša – dar vienas daugelio restorano patiekalų bruožas. Jei nesate didelis vištienos užkandžių mėgėjas, pabandykite į jį įdėti lengvai sūdytos lašišos. Likę salotų ingredientai išlieka tokie patys.

Jums reikės:

  • Lengvai sūdyta lašiša – 250 g
  • Duonos džiūvėsėliai salotoms – 50 g
  • Salotų mixas – 100 g
  • Parmezanas – 50 g
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Vyšniniai pomidorai – 100 g
  • Garstyčios – 1 šaukštelis
  • Alyvuogių aliejus – 4 šaukštai
  • Pusė citrinos
  • Česnakas – 1 skiltelė
  • Druska ir pipirai – pagal skonį

Paruošimas:

  • Žuvį supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Pomidorus ir salotas nuplaukite, parmezaną sutarkuokite smulkia tarka.
  • Išvirkite kietai kiaušinius, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais.
  • Paruoškite salotų užpilą: sumaišykite druską, pipirus, įspauskite česnako, išspauskite sultys iš citrinos puselės, supilkite garstyčias ir aliejų. Sumaišykite visus ingredientus.
  • Išdėliojame salotų lapus, užpilame trupučiu padažo. Ant viršaus uždėkite perpus perpjautus vyšninius pomidorus ir žuvies gabalėlius.
  • Kiaušinių ketvirčius paskleiskite aplink lėkštės kraštą. Dar kartą apšlakstykite likusiu padažu. Ant viršaus pabarstykite skrebučiais ir parmezanu.
Cezario salotos su lašiša
Cezario salotos su lašiša

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *