Sūdyta lašiša – skani žuvis, tikras delikatesas. Lašiša namuose galima paruošti įvairiais būdais. Vienas iš populiariausių būdu – lašiša kepta orkaitėje (3 lengvus mano receptus rasite paspaudę čia). Taip pat galima paruošti sūdytą lašišą kuri skoniu nei kiek nenusileis pirktai parduotuvėje. Kurią paskui galėsite naudoti gaminant nuostabias lašišos salotas. Netempiant gumos pereikime prie receptų.
Lengvai sūdyta lašiša
Kokie ingredientai reikalingi Lengvai sūdytai lašišai
- 500 g. lašišos;
- 3 šaukšteliai druskos
- 1 šaukštelis cukraus
- juodieji pipirai pagal skonį
Kaip gaminama lengvai sūdyta lašiša
- Lašišos filė nuplaukite vandeniu, nusausinkite servetėlėmis, jei yra, išimkite kaulus. Tai lengva padaryti su pincetu.
- Dubenyje sumaišykite druską ir cukrų. Cukraus galima dėti pagal savo skonį arba jo visai nenaudoti.
- Paruošto mišinio sluoksnį užpilkite ant indo dugno, ant viršaus dėkite žuvį oda žemyn, visiškai uždenkite likusiu marinavimo mišiniu. Nesijaudinkite dėl per daug druskos. Žuvis įgers tiek, kiek reikės.
- Jei norite, įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų, uždenkite žuvies indą maistine plėvele ir padėkite į šaltą vietą 12 valandų.
- Po to filė nuplaunama po šaltu vandeniu, išdžiovinama, sutepama augaliniu aliejumi.
Sūdyta lašiša su žolelėmis
Kokie ingredientai reikalingi sūdytai lašišai su žolelėmis
- 1 kg lašišos
- 2 šaukšteliai druskos
- 1 šaukštelis cukraus
- juodieji pipirai
- šviežių krapų šakelių.
Kaip gaminama sūdyta lašiša su žolelėmis
- Lašišos filė prieš sūdymą turi būti kruopščiai paruošta. Nuvalome odą nuo žvynų, pašaliname visus kaulus
- Žuvis nuplaunama, išdžiovinama, suvyniojama į foliją ir palaikoma šaldiklyje 2-3 dienas. Tai būtina norint apsisaugoti nuo parazitų
- Tada visiškai atitirpiname žuvį kambario temperatūroje ir pradedame sūdyti. Norėdami tai padaryti, dubenyje sumaišykite druską ir cukrų, jei norite, įberkite juodųjų pipirų (tik šviežiai maltų)
- Indo dugną pabarstykite marinavimo mišiniu ir įdėkite porą krapų šakelių
- Lašišą perkeliame į indą, ant viršaus pabarstome likusį marinavimo mišinį, tolygiai paskirstome po žuvies paviršiu.
- Ant filė uždedame dar kelias krapų šakeles, jei norite, įberkite kelis žirnelius kvapiųjų pipirų
- Uždarykite indą ir perkelkite į vėsią vietą, palaukite dieną. Tada išimame žuvį ir nupilame sūrymą