Upėtakis paruoštas orkaitėje namų sąlygomis. Šis supaprastintas receptas padės paruošti patiekalą greitai, skaniai ir sveikai. Būtinai paragaukite! Upėtakis „Sevanas” yra nacionalinės armėnų virtuvės patiekalas, kurį įgudus įmanoma paruošti greičiau nei per valandą. Upėtakis paruoštas orkaitėje receptas skiriasi nuo kitų dėl naudojamo imbiero ir nedidelių kiekių kitų rūšių prieskonių.
Upėtakis orkaitėje sojų padaže
Kokie ingredientai reikalingi paruošti upėtakiui orkaitėje
- Upėtakis – 1 vnt.
- Citrina – 1 vnt.
- Svogūnas – 1 vnt.
- Tarkuotas imbieras – 1/2 valg. šaukšto
- Česnakas – 1 skiltelė
- Pomidoras – 1 vnt.
- Sojų padažas – 1 valg. šaukštas
- Žalumynai – pagal skonį
- Alyvuogių aliejus – 2 valg. šaukštai
- Druska – pagal skonį
- Pipirai – pagal skonį
Kaip gaminamas upėtakis orkaitėje
- Svogūną supjaustome pus žiedžiais.
- Pomidorus supjaustome kubeliais be šerdies.
- Nulupame česnaką ir smulkiai supjaustome.
- Plauname, išdžioviname ir susmulkiname žalumynus.
- Nutarkuojame citrinos žievelę.
- Smulkiai sutriname imbierą, kad tilptų į valgomąjį šaukštą.
- Upėtakį plauname, išdarome, valome. Žuvį įdarome daržovėmis ir žolelėmis, užpilame sojos padažu ir citrinos sultimis, dedame ant alyvuogių aliejumi išteptos kepimo skardos.
- Upėtakį tolygiai pabarstome citrinos žievelėmis, imbieru ir česnaku.
- Žuvį kepame 20 minučių 180-200 laipsnių temperatūroje.
- Patiekalas paruoštas, serviruojame stalui.
Upėtakis orkaitėje su paprika
Kokie ingredientai reikalingi upėtakiui orkaitėje su paprika
- 1-2 arbatiniai šaukšteliai paprikos
- ½ arbatinio šaukštelio garstyčių miltelių arba maltų kmynų
- 1 arbatinis šaukštelis džiovintų svogūnų arba česnakų miltelių
- ½ arbatinio šaukštelio druskos
- pipirai – pagal skonį
- 230–250 g upėtakio filė (2 vnt.)
- 1-2 arbatiniai šaukšteliai augalinio aliejaus
- 4 plonos citrinos griežinėliai
Kaip gaminamas upėtakis orkaitėje su paprika
Sumaišykite papriką su garstyčiomis, svogūnu, druska ir pipirais. Aptepkite žuvį aliejumi ir pabarstykite prieskonių mišiniu. Žuvį išdėliokite kepimo skardos, ant upėtakio uždėkite po porą citrinos griežinėlių. Kepkite 8-10 minučių arba šiek tiek ilgiau 200°C temperatūroje.
Upėtakis paruoštas orkaitėje su apelsinu ir imbieru
Kokie ingredientai reikalingi upėtakiui orkaitėje su apelsinu ir imbieru
- 1 apelsinas;
- 1 gabalėlis imbiero (apie 1 cm);
- 4 skiltelės česnako;
- 2-3 rozmarino šakelės;
- 3 šaukštai augalinio aliejaus;
- 2 šaukštų laimo sulčių;
- ½ arbatinio šaukštelio druskos;
- ¼ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
- 1 kg upėtakio filė.
Kaip gaminamas upėtakis orkaitėje su apelsinu ir imbieru
Nuimkite apelsino žievelę ir susmulkinkite. Tada atskirkite keletą plonų apelsino griežinėlių, išspauskite sultis iš likusių. Susmulkinkite imbierą, česnaką ir rozmariną. Sumaišykite su aliejumi, apelsinų ir laimo sultimis, žievele, druska ir pipirais.
Padažą užpilkite ant žuvies ir palikite šaldytuve porai valandų. Tada sudėkite upėtakį į kepimo indą, ant kiekvieno gabalėlio dėkite apelsino griežinėlius. Kepkite apie 15 minučių 200°C temperatūroje.