Skumbrės Receptai: Kaip Pagaminti Skanią Žuvį

Skumbrės receptai

Skumbrės receptai gali praturtinti jūsų virtuvės įvairovę ir suteikti skanų bei sveikų patiekalų galimybių. Norint paruošti skumbrę, būtina naudoti šviežią žuvį, kad būtų pasiektas optimalus skonis. Šie skumbrės receptai ne tik suteiks jums malonumą paruošti skanų patiekalą, bet ir nudžiugins Jūsų šeimyną. Išbandykite šiuos paprastus, bet skanius patiekalus ir leiskite sau mėgautis sveikų bei skaniu maistu.

Skumbrė orkaitėje su citrina ir pomidorais

Jums reikės:

  • 2 svogūnai
  • 1 paprika
  • 3 pomidorai
  • 1 citrina
  • 1-2 morkos
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus
  • 2 šaukštų sojų padažo
  • 2 skumbrės
  • juodieji pipirai – pagal skonį

Paruošimas:

  • Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, papriką – smulkiais gabalėliais, pomidorus ir citriną – griežinėliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Išspauskite česnaką.
  • Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite svogūną ir česnaką 2 minutes. Sudėkite morkas ir paprikas. Kepkite dar 3 minutes. Įpilkite sojų padažo, padidinkite ugnį ir pakepinkite minutę ar dvi.
  • Išskroskite skumbrę, nupjaukite uodegą, galvą ir pelekus. Ant skumbrės padarykite keletą gilių skersinių pjūvių ir įdėkite citrinos bei pomidoro gabalėlius.
  • Iškeptas daržoves įdėkite į kepimo indą, o ant viršaus – skumbrę. Likusį aliejų sumaišykite su sojų padažu ir aptepkite juo žuvį. Kepkite apie 20 minučių 200°C temperatūroje.
Skumbrės receptai

Skumbrės receptai orkaitėje su paprikos prieskoniais

Jums reikės:

  • 2 skumbrės
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis saldžiosios paprikos prieskonių
  • ½ arbatinio šaukštelio žuvies prieskonių – neprivaloma.

Paruošimas:

  • Išdarinėkite žuvį, nupjaukite galvą, uodegą ir pelekus. Žuvį perpjaukite išilgai į dvi dalis, pašalinkite stuburą ir didelius kaulus.
  • Išpsauskite česnaką per spaudą. Sumaišykite su druska, aliejumi, paprika ir prieskoniais. Gautu padažu aptepkite skumbrę ir palikite šaldytuve 3-4 valandoms.
  • Dėkite žuvį ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Kepkite apie 15 minučių 220°C temperatūroje.
Skumbrės receptai orkaitėje su paprikos prieskoniais

Skumbrė orkaitėje su svogūnu ir citrina

Jums reikės:

  • 2 skumbrės
  • druska – pagal skonį
  • juodieji pipirai – pagal skonį
  • prieskoniai žuviai – pagal skonį
  • 1-2 arbatiniai šaukšteliai citrinos sulčių
  • 1 svogūnas
  • 1 citrina

Paruošimas:

  • Išskroskite skumbrę, pašalinkite galvą ir pelekus.
  • Pabarstykite prieskoniais ir apšlakstykite citrinos sultimis išorę ir vidų. Palikite šaldytuve 30 minučių.
  • Svogūną supjaustykite žiedais, citriną – griežinėliais.
  • Padėkite žuvį ant folijos ir įdėkite citriną ir svogūną. Tvirtai suvyniokite į foliją ir padėkite ant kepimo skardos.
  • Kepkite 40 minučių 180°C temperatūroje.
Skumbrė orkaitėje folijoje

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *