Rūkytas Ungurys: Kaip Pasiruošti Mėsą Rūkymui

Rūkytas ungurys

Rūkytas ungurys priklauso gėlavandenių žuvų kategorijai. Jis vertinamas dėl puikaus skonio ir didelio maistinių medžiagų kiekio. Šios žuvies skonis yra unikalus. Ungurys plačiai naudojamas įvairiuose patiekaluose visame pasaulyje. Rūkytas ungurys dedamas į salotas, vyniotinius, sušius. Rūkyti ungurį namuose visiškai įmanoma. Tačiau svarbiausia turėti specialų įrenginį – rūkyklą. Be puikaus skonio ungurys garsėja tuo, kad jame gausu mikroelementų: geležies, jodo, kalio, fosforo. Jame taip pat yra daug riebalų ir baltymų. Reguliariai įtraukdami tokias žuvis į savo racioną, galite išvengti daugelio ligų. Jame yra vitaminų E, A, B, D. Ungurys leidžia normalizuoti skydliaukės veiklą, pagerinti regėjimą, sulėtinti senėjimo procesus. Tačiau tuo pat metu, jei turite problemų su virškinimo sistema ir padidėjęs cholesterolio kiekis, nerekomenduojama valgyti per daug.

Paruošimas rūkymui

Skirtingai nei paprastos žuvys, ungurys išsiskiria nestandartinėmis kūno formomis. Todėl išdarinėjimas nėra atliekamas pagal klasikinę schemą.

Procesas atrodo taip:

  • Pirmiausia reikia pašalinti viršutinį gleivių sluoksnį. Su juo griežtai nerekomenduojama rūkyti žuvies. Gleives galima pašalinti popieriniais rankšluosčiais, stambia druska arba indų plovimo kempinės šiurkščia puse. Skirkite tam šiek tiek laiko.
  • Galva dažniausiai lieka. Taip mėsa išlaiko daugiau sulčių. Tačiau galvos centre reikia pradurti aštriu peiliu. Taip pašalinsite odą.
  • Pjūvis daromas tiesiai už žiaunų per visą galvos perimetrą.
  • Dabar peiliu pakeliame odos gabalėlį, sugriebia jį pirštais, o kita ranka pradeda palaipsniui nuiminėti visą odą.
  • Pilvas turi būti perpjautas nuo galvos iki uodegos. Per pjūvį pašalinami visi vidaus organai.
  • Kruopščiai nuplaukite ungurio vidų.

Baigus išdarinėti, ungurys vėl nuplaunamas po tekančiu vandeniu iš visų pusių. Taip atsikratysite gleivių ir vidurių likučių.

Rūkytas ungurys - paruošimas rūkymui

Ungurio sūdymas rūkymui

Prieš pradedant rūkyti ungurį, jį reikia pasūdyti. Dėl druskos sunaikinami visi įmanomi parazitai ir mikroorganizmai. Be to, valgant mėsa tampa puresnė ir malonesnė.

Sūdyti galima sausai arba šlapiai:

  • Šlapias receptas. Paimkite 2 litrus vandens ir sumaišykite su 200 gramų druskos. Vanduo kaitinamas, druska ištirpsta, o gautas sūrymas atšaldomas iki kambario temperatūros. Dabar čia reikia įdėti ungurius, kad jie būtų visiškai padengti skysčiu. Galite pridėti šiek tiek vyno acto arba citrinos sulčių. Taip užmirkyta žuvis siunčiama į šaldytuvą 8-12 valandų.
  • Sausas sūdymas. Čia yra 2 variantai. Pirmuoju atveju žuvis įtrinama druska, dedama į indą ir uždengiama dangteliu su svoriu, kad unguriai būtu prispausti. Be druskos, galite įdėti pipirų, kapotų lauro lapų ir kitų prieskonių. Antruoju variantu prispausti ungurių nereikia. Į indo dugną pilama druska, ant viršaus dedami unguriai, o paskui uždengiamos druskos sluoksniu. Indas uždengiamas ir dedama į šaldytuvą.
Rūkytas ungurys - sūdymas

Svarbu atsižvelgti į sūdymo sausuoju būdu laiką. Jei planuojate gaminti karštai rūkytą žuvį, pakanka 1-2 valandas palaikyti ją druskoje. Šaltam rūkymui nuo 8 iki 24 val.

Sūdymo laikas tiesiogiai priklauso nuo ungurių dydžio. Kuo jie didesni, tuo ilgiau reikia laukti.

Tačiau nereikėtų gailėti druskos ir bijoti persūdyti. Mėsa įsisavina tik tam skirtą druskos kiekį.

Dėl prieskonių naudojimo kyla daug ginčų. Kai kas mano, kad ungurys turi specifinį skonį ir aromatą, todėl geriau jį papuošti šviežiomis ir sausomis žolelėmis. Gerai atsiskleidžia ungurys naudojant šias žoleles: šalavijas, krapai, petražolės ir raudonėliai.

Gana neįprastų, bet įdomių skonio pojūčių galima gauti sūdant, pridedant baziliko, apynių ar kario.

Čia jūs turite galimybę eksperimentuoti. Bet jei tai pirmasis kartas jūsų savarankiško rūkymo praktikoje, tada geriau pradėti nuo klasikinių receptų. Po to suprasite, ko trūksta skoniui ir aromatui ir kokius prieskonius geriau naudoti.

Ungurys karšto rūkymo

Tai tradicinis receptas, kurio metu ungurys ruošiamas rūkykloje.

  • paruoškite žuvį rūkymui
  • po sūdymo nuplaukite ir keletą valandų džiovinkite vėdinamoje vietoje
  • uždėkite ant rūkyklos grotelių arba pakabinkite
  • į prietaiso dugną supilkite vandenyje mirkytas medžio drožles
  • užkurkite ugnį ir gerai sulaukite karščio nuo anglių
  • ant viršaus uždėkite rūkyklos konteinerį
  • uždarykite rūkyklą dangčiu
  • palaukite, kol išeis balti dūmai, ir po 10 minučių atidarykite dangtį, kad išbėgtų kondensato perteklius
  • uždarykite dangtį
  • Rūkyti reikia bent 40 minučių nuo baltų dūmų atsiradimo

    Kad rūkytas ungurys būtų skanus ir nebūtų kartumo, stenkitės nenaudoti spygliuočių medžių drožlių. Puikiai tinka alksnis ir vaismedžiai.
Rūkytas ungurys
Rūkytas ungurys

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *